Reikės:
400 g lydyto sviesto
400 g cukraus
2 šaukštelių vanilinio cukraus
10 kiaušinių
450 g kvietinių miltų
3 šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
4 šaukštų kakavos
Gaminimo eiga:
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite su druska iki standžių putų, kad apvertus dubenį neiškristų.
Sviestą išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinių tryniais iki purios masės.
Į sviesto plakinį įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišykite.
Dalimis įmaišykite baltymus, tik nepermaišykite, tešla turi išlikti puri.
Tešlą padalykite į dvi dalis. Vieną palikite baltą, o į kitą įmaišykite kakavą.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros, nustatę, kad keptų iš viršaus.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir pilkite samtuką šviesios tešlos, paskleiskite per visą skardos plotą.
Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie porą minučių, kol tešla taps auksinės spalvos. Ištraukite skardą ir ant iškepusios tešlos pilkite samtuką rudos tešlos masės, paskleiskite per visą plotą ir vėl kepkite porą minučių. Taip susluoksniuokite visą tešlą.
Iškepusį pyragą puoškite pagal norą arba apibarstykite milteliniu cukrumi.