Tešlai:
300 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
200 g cukraus (galima dėti 20–30 g mažiau)
4 kiaušinių trynių
200 g lydyto sviesto
200 ml pieno
1 pakelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
Kokosų sluoksniui:
4 kambario temperatūros kiaušinių baltymų
120 g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
175 g kokosų drožlių
žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga:
Tešlai į dubenį suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilti kiaušinių trynius ir gerai išplakti, tada supilti lydytą sviestą, išmaišyti. Pilti pieną, suberti persijotus miltus, kepimo miltelius ir užmaišyti tešlą.
Orkaitę įkaitinti iki 160 °C temperatūros. Tešlą sukrėsti į stačiakampę sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Šauti į orkaitę ir kepti ~20–25 min. Tada išimti ir padėti praaušti, kol gaminsite kokosų sluoksnį (~5–10 min.).
Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų ir palaipsniui berti cukrų, išplakant jį kartu su baltymais, kol visiškai ištirps (daryti taip, kaip daroma masė morengams). Suberti kokosų drožles ir atsargiai mentele įmaišyti į baltymus.
Visą kokosinę masę krėsti ant pravėsusio pyrago, paskirstyti ją per visą plotą ir šauti atgal į orkaitę sumažinus kaitrą iki 140 °C. Kepti dar ~15–20 min.
Jei norite, galima papuoši tirpintu šokoladu.