Tešlai reikės:
350 g miltų
1 v. š. cukraus
½ a. š. druskos
220 g šalto sviesto
¼ puodelio ledinio vandens
pieno tešlos krašteliams patepti
vanilinio cukraus krašteliams apibarstyti
Įdarui:
300 g bruknių
½ a. š. tarkuotos citrinos žievelės
1 v. š. kukurūzų krakmolo
5 v. š. cukraus
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišome su cukrumi ir druska. Per vidurį dedame pasmulkintą šaltą sviestą ir peiliu kapojame tešlą, kol gauname daug trupinukų. Supilame ledinį vandenį ir greitai sulipdome tešlos rutulį. Suvyniojame jį į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve 3–4 valandas.
Įdarui tiesiog sumaišome visus ingredientus.
Atšalusią tešlą iškočiojame į plonus mažus skrituliukus ir perkeliame juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į kiekvieno skrituliuko vidurį dedame po šaukštą įdaro ir į vidų užlankstome tešlos kraštus.
Šauname pyragėlius į orkaitę, įkaitintą iki 220 °C. Kepame apie 15 minučių.