Šie ledai tikrai puikūs, skonis pakerta kojas. Norisi dar, dar ir dar…
340 g rabarbarų (supjaustytų mažais gabaliukais)
170 g aviečių
120 ml vandens
340 g medaus (galite reguliuoti pagal save)
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga:
Į didelį puodą suberkite rabarbarus, avietes, supilkite medų ir vandenį ir virkite ant vidutinės kaitros. Užtruks apie 10–15 min., kol rabarbarai suminkštės. Nuimkite nuo viryklės ir įmaišykite vanilės ekstraktą.
Atvėsinkite. Atvėsusią masę sutrinkite trintuvu iki gražios, glotnios masės. Tada pertrinkite per sietelį, kad pasišalintų visos sėklytės ir rabarbarų plaušai.
Supilkite masę į šaldyti skirtą indą ir šaldykite apie 3–4 val. kartais vis pamaišydami, kad gražiai sušaltų.
Tinkamai laikant, šie ledai tinkami naudoti net 2 savaites.