Pradinis / Receptai / Rabarbarų trupiniuotis

Rabarbarų trupiniuotis

1 didesniam arba 4 mažesniems reikės:

2 stiklinių smulkintų rabarbarų
¾ stiklinės cukraus
4 šaukštų vandens
4 šaukštų nesūdyto sviesto
¾ stiklinės miltų
2 šaukštų rudojo cukraus
1 šaukštelio cinamono (nebūtina)
1 saujelės graikinių riešutų

Gaminimo eiga:

Rabarbarus nuplauname, nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais, suberiame į puodą, užpilame cukrumi ir vandeniu. Verdame neuždengtame puode ant vidutinės kaitros apie 20 min., kol rabarbarai patiš, o padažas karamelizuosis.

Kol rabarbarai troškinasi, pasiruošiame trupinius. Šaltą sviestą pirštais sutriname su miltais, kol susidarys smėlio birumo trupiniai. Suberiame cukrų, cinamoną ir peiliu smulkintus riešutus. Išmaišome.

Rabarbarams išvirus, pilame juos į karščiui atsparų indą (vieną didesnį arba kelis mažesnius) ir užberiame trupiniais.

Dedame į 180 °C temperatūros orkaitę ir kepame apie 20 min., kol trupiniai gražiai paruduos ir iškeps.

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentaras

  1. Butinai isbandysiu!
    Rabarbarai jau uzauge. Nusibodo vis ta pati kepti 🙂

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top