Pradinis / Receptai / Riestainiai iš vaikystės

Riestainiai iš vaikystės

Reikės:

250 g sviesto arba kepinių margarino
1 stiklinės cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
2 kiaušinių
3 stiklinių miltų
pusės šaukštelio kepimo miltelių
cukraus apibarstyti riestainiams

Gaminimo eiga:

Šaltą sviestą sutarkuoti burokine tarka, įberti cukrų, vanilinį cukrų ir gerai sumaišyti. Įmušti kiaušinius, išsukti iki vientisos masės, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išminkyti. Tešlą trumpam padėti į šaldytuvą.

Atgnybti tešlos gabalėlį ir padaryti nestorą, pailgą virvelę, suraityti riestainį, kaip nuotraukoje, ir vieną riestainio pusę apiberti cukrumi.

Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir dėti riestainius neapiberta puse į apačią.

Kepti 200 °C temperatūros orkaitėje  apie 10–12 min., kol gražiai paskrus ir iškeps.

Pastaba. Jeigu naudosite minkštą sviestą arba margariną, tada juos išsukite su mediniu šaukštu, o ne tarkuokite.

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top