Pradinis / Receptai / Riešutinis tortas

Riešutinis tortas

Be miltų, su lazdynų riešutų pagrindu bei šokoladiniu sviestiniu kremu.

Biskvitui:

400 g lazdynų riešutų
200 g miltelinio cukraus
6 kiaušinių baltymų

Kremui:

150 minkšto sviesto
100 g miltelinio cukraus
2 šaukštelių cukraus su vanile
100 g juodojo šokolado
1 apelsino ir jo žievelės
pusės citrinos sulčių
1 kiaušinio trynio

Gaminimo eiga:

Riešutus smulkiai sumalkite (kartu su luobele) ar sutrinkite elektrine kapokle. Kiaušinių baltymus suplakite iki standžių putų. Maltus riešutus sumaišykite su cukrumi ir per keletą kartų įmaišykite į baltymų masę. Ant kepimo popieriaus nupieškite tris maždaug 20 cm skersmens apskritimus ir išdėliokite ant jų tešlą. Kepkite 200 °C kaitros orkaitėje apie 30 minučių. Atvėsinkite ant grotelių.

Sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Šokoladą išlydykite vandens garų vonelėje ir supilkite į sviesto kremą. Supilkite vieno apelsino bei pusės citrinos sultis, įdėkite nutarkuotos apelsino žievelės ir kiaušinio trynį. Gerai išsukite ir paskleiskite ant visų biskvitų suformuodami tortą. Papuoškite tarkuota apelsino žievele, maltais riešutais ar pagal savo išmonę. Prieš patiekdami atšaldykite.

Pastaba. Biskvitas labai skanus, drėgnas nuo maltų riešutų gausybės, tačiau pati tešla labai klampi ir tiršta, todėl aš neformavau trijų atskirų lakštų. Iškepiau vieną, jį atvėsinusi perpjoviau pusiau. Tai padaryti sekėsi sunkiai, mat labai griuvo. Surinkau iš atskirų gabalėlių ir paspaudusi atsegamoje formoje papildomai sulaisčiau apelsinų sultimis ir pertepiau skaniu kremu, į kurį rekomenduoju arba mažiau berti cukraus, arba daugiau įpilti citrinos sulčių. Būtinai reikia ragauti.

Tortas tikrai skanus. Be abejo, kaloringas ir sotus. Šaldytuve puikiai laikosi keletą dienų. Tūkstančius kartų geresnis už sviestinius parduotuvinius.

http://ausrra.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top