Pradinis / Receptai / Riešutų ir džiovintų vaisių užkandukai

Riešutų ir džiovintų vaisių užkandukai

Greitai paruošiami, turintys malonios rūgštelės užkandukai bus puiki alternatyva pasmaližiauti, kai norėsis ko nors saldaus.

Apie 20 vnt.:

150 g džiovintų datulių be kauliukų
100 g džiovintų abrikosų
100 g anakardžių riešutų
60 g smulkiai maltų migdolų be odelės
3 valg. š. tahini padažo
3 valg. š. citrinų sulčių
žiupsnelio druskos
3 valg. š. sezamų sėklų

Gaminimo eiga:

Datules užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 5 min. Tada vandenį nupilkite.

Sezamų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje ir palikite atvėsti.

Į trintuvą sudėkite datules, abrikosus, anakardžių riešutus, maltus migdolus, tahini padažą, supilkite citrinų sultis, įberkite žiupsnelį druskos ir sumalkite.

Formuokite norimo dydžio rutuliukus (rankas galite truputį sušlapinti vandeniu, kad būtų lengviau formuoti) ir apvoliokite sezamų sėklose.

Laikykite šaldytuve.

Patarimai: jei turite mažą trintuvą, datules, abrikosus, anakardžių riešutus galite sumalti atskirai ir tuomet viską sumaišyti dubenyje.

Maltus migdolus galite pasiruošti patys: juos palaikykite karštame vandenyje ir, kai tik pradės luptis odelės, jas nulupkite ir palikite riešutus išdžiūti. Tada trintuvu smulkiai sumalkite.

http://oditele.blogspot.com    

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top