Pradinis / Receptai / Riešutų ir vyšnių skanėstai

Riešutų ir vyšnių skanėstai

Reikės:

60 g migdolų
60 g žemės riešutų be odelių
80 g cukraus
35 g džiovintų vyšnių
50 g miltų
2 a. š. vandens
1 kiaušinio baltymo
2 a. š. aliejaus (naudojau alyvuogių)
kelių lašų vanilės esencijos
kelių lašų migdolų esencijos (nebūtinai)
50 g juodojo, pieniško ar baltojo šokolado

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 190 °C temperatūros.

Į smulkintuvą suberti riešutus, džiovintas vyšnias, cukrų ir viską susmulkinti (iki smulkių gabaliukų, neturi būti košė). Šaukštelį masės atidėti (sausainukams pabarstyti). Į susmulkintą mišinį suberti miltus ir supilti vandenį, aliejų, kiaušinio baltymą, vanilės ir migdolų esencijas. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės (jei atrodo, kad masė per sausa, galima įpilti dar šiek tiek vandens).

Rankomis suformuoti mažus rutuliukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 10–12 min. Sausainukų apačia turi paruduoti, o viršus išlikti neparudęs.

Išimtus iš orkaitės atvėsinti.

Karšto vandens vonelėje išlydyti šokoladą. Kiekvieno rutuliuko apatinę pakepusią dalį iki pusės ar šiek tiek mažiau merkti į šokoladą, kad nesimatytų parudavusi dalis, ir pabarstyti smulkintais riešutais ar smulkintomis džiovintomis vyšniomis (dar galima, jei merkiate į juodąjį šokoladą, sausainukų viršų pabarstyti baltojo šokolado drožlėmis ar atvirkščiai).

http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top