Pradinis / Receptai / Ryžių kamuoliukai su mėsos įdaru

Ryžių kamuoliukai su mėsos įdaru

Mėsos įdarui:

~150 g jautienos faršo
1 vid. dydžio svogūno
1 didelės morkos
200 g konservuotų smulkintų pomidorų
pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų

Ryžių tešlai:

250 g apvaliagrūdžių ryžių
~2 v. š. avies pieno sūrio „Pecorino“ (arba tiktų kad ir „Džiugo“)
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Apvolioti:

1 kiaušinio
15 g miltų
maltų džiūvėsėlių

Aliejaus kepti

Gaminimo eiga:

Pasigaminti įdarą. Svogūną sutarkuoti burokine tarka, o morką – dar smulkesne. Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus, sukrėsti tarkuotas daržoves ir kepinti ~5 minutes. Tada sudėti faršą, pamaigyti mentele ir kepti, kol mėsytė iškeps. Galiausiai sukrėsti smulkintus pomidorus, pagardinti druska, pipirais ir pamaišius dar kelias minutes patroškinti.

Atidėti ir leisti atvėsti.

Per tą laiką pasigaminti ryžius. Juos išvirti (verdant įpilti apie porą v. š. aliejaus, beje, jie neturi būti birūs), suberti tarkuotą sūrį, druską, įberti šiek tiek pipirų, išmaišyti ir taip pat palikti atvėsti (kad greičiau atvėstų, paskleiskite juos didesniame inde plonesniu sluoksniu).

Nedideliame dubenėlyje išplakti kiaušinį, suberti miltus ir dar šiek tiek paplakti, kad neliktų miltų gumuliukų. Tada dar įpilti 50 ml vandens, išmaišyti. Kitame inde įberti kelis šaukštus maltų džiūvėsėlių.

Kamuoliukų formavimas. Drėgnomis rankomis iš ryžių formuoti maždaug graikinio riešuto dydžio (arba šiek tiek didesnius) kamuoliukus, tada delne plonai formuoti paplotėlį, dėti ~1 a. š. įdaro (arba kiek norite) ir gražiai paslėpti užspaudžiant ryžių tešla ir vėl suformuojant kamuoliuką. Atsargiai pamerkti kiaušinio ir miltų plakinyje, tada pavolioti džiūvėsėliuose ir padėti į šalį, kol bus suformuoti visi ryžių rutuliukai.

Gilesnėje keptuvėje ar puode su storu dugnu gerai įkaitinti aliejų (jo turėtų būti tiek, kad sudėjus ryžių kamuoliukus juos apsemtų maždaug iki pusės), kaitrą sumažinti iki mažesnės nei vidutinė, dėti maždaug po 6–7 vnt. ir vis vartant kepti, kol gražiai paruduos iki gražios auksinės spalvos. (Išimtus patarčiau dar sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.)

Valgyti su pomidorų padažu ar su kuo širdis geidžia.

http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top