Reikės:
6 kiaušinių
6 v. š. cukraus
6 v. š. miltų
vanilinio cukraus
Įdarui:
200 g varškės
trintų uogų su cukrumi
Gaminimo eiga:
- Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius gerai ištrinkite su cukrumi.
- Baltymus išplakite iki standžių putų.
- Į trynius dėkite 3 v. š. miltų ir pusę baltymų. Gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite likusią miltų, baltymų dalį ir įberkite žiupsnelį vanilinio cukraus, gerai išmaišykite.
- Skardą ištepkite sviestu ir sukrėskite tešlą į skardą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
- Sumaišykite varškę su uogomis ir užtepkite ant šiek tiek atvėsusio vyniotinio.
- Suvyniokite vyniotinį ir palikite pastovėti apie 30 min.