Receptas skaniems, greitiems ir lengviems pietums.
500 g vištos krūtinėlės, pjaustytos 2,5 cm gabaliukais
2 šaukštų sojų padažo
1 šaukšto ryžių vyno
250 g konservuotų ananasų (smulkintų) ir skysčio iš skardinės
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
3 šaukštų aliejaus
1 geltonos saldžiosios paprikos, pjaustytos gabaliukais
1 raudonos saldžiosios paprikos, pjaustytos gabaliukais
1 saliero stiebo (susmulkinto)
1 svogūno, pjaustyto gabaliukais
4 šaukštų kečupo
druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Sojų padažą ir ryžių vyną sumaišykite.
Vištieną apibarstykite druska, pipirais, apliekite sojų ir vyno užpilu, viską įmasažuokite. Dubenį uždenkite plėvele ir statykite į šaldytuvą bent 30 minučių.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir kepkite apie 3–4 minutes, kol apskrus. Išimkite vištieną iš keptuvės.
Į tą pačią keptuvę sudėkite paprikas, svogūnus, salierą ir kepkite 5 minutes.
Atmatuokite 250 ml ananasų sulčių (jei trūksta, įpilkite vandens) ir dar 150 ml vandens. Į šį skystį suberkite krakmolą, išmaišykite. Supilkite viską į keptuvę, dėkite kečupą ir kaitinkite, kol padažas sutirštės, apie 3–5 minutes.
Į keptuvę atgal sudėkite vištieną, ananasus. Įberkite druskos, pipirų. Dar truputį pakaitinkite.
Tiekite su virtais ryžiais.