Jums reikės:
1 vnt. gūžinių salotų
100 g vytintos jautienos
200 g mažų kekinių pomidoriukų
100 g graikinių riešutų
100 g tarkuoto sūrio „Džiugas“
1 nedidelio kalafioro
Padažui:
2 kiaušinių trynių
2 skiltelės česnako
2 a. š. garstyčių
20 ml alyvuogių aliejaus
60 ml graikinių riešutų aliejaus
Darbo eiga:
Pirmiausia gaminamas padažas. Kiaušiniai išverdami kietai. Imami tik tryniai, nulupamos česnako skiltelės. Visi padažui skirti produktai dedami į smulkintuvą ir susmulkinami.
Salotų gūžė suplėšoma į maždaug 2 cm dydžio gabalėlius, jautienos gabaliukai susmulkinami, riešutai kiek irgi pasmulkinami, kekiniai pomidorai supjaustomi per pusę, kalafioras taip pat susmulkinamas į maždaug 1 cm kekes. Visi šie produktai sumaišomi. Tuomet salotos išdėliojamos į lėkštes, užpilamos padažu, apibarstomos tarkuotu sūriu ir patiekiamos.
Skanaujame su prancūzišku batonu. Skanaus!
Labai tinka prie vyno!
Receptą konkursui atsiuntė Edita A.