Šie sausainiai išnyko kaip dūmas. Paprasti, skanūs, greitai padaromi ir dar greičiau suvalgomi. Rankos pačios tiesėsi imti vieną po kito…
250 g minkšto sviesto
200 g cukraus
1 kiaušinio
2 šaukštelių vanilinio cukraus
400 g miltų
1 šaukštelio cinamono
žiupsnelio druskos
žiupsnelio kepimo miltelių
Pabarstyti:
4 šaukštų cukraus
1 šaukšto cinamono
Gaminimo eiga:
Pabarstymui skirtą cinamoną sumaišykite su cukrumi.
Iki purumo išsukite tešlai skirtą sviestą ir cukrų. Įmaišykite kiaušinį ir vanilinį cukrų. Sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir cinamoną. Po šaukštą sausos masės įmaišykite į sviesto masę.
Iš tešlos ant kepimo popieriaus (kad būtų lengviau susukti) padarykite 22×15 cm dydžio stačiakampį, apibarstykite cinamono ir cukraus mišiniu, palikdami 1 cm pločio kraštus.
Susukite tešlą į ritinėlį ir padėkite valandai į šaldytuvą.
Atvėsusią tešlą supjaustykite 5 mm storio griežinėliais ir išdėliokite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, palikdami tarpelius.
Kepkite 175 °C temperatūroje apie 8 min. Atvėsinkite skardoje.