Pradinis / Receptai / Sluoksniuotos tešlos bandelės su šokoladu

Sluoksniuotos tešlos bandelės su šokoladu

Reikės:

sluoksniuotos tešlos
500 g miltų
300 g kambario temperatūros sviesto
50 g cukraus
1 šaukštelio druskos
10 g sausų greito veikimo mielių
300 ml šalto pieno

Įdarui:

150–200 g juodojo šokolado

Aptepti:

1 kiaušinio
žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

  1. Visus ingredientus, skirtus tešlai, sumaišykite maišytuvu arba rankomis. Dėkite tešlą ant miltuoto paviršiaus, suminkykite ir suformuokite į kamuoliuką. Suvyniokite tešlą į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą valandai.
  2. Kambario temperatūros sviestą dėkite ant maistinės plėvelės, uždenkite taip pat maistine plėvele ir iškočiokite 20×19 cm stačiakampį. Dėkite į šaldytuvą valandai.
  3. Ant šiek tiek miltuoto paviršiaus iškočiokite tešlą į 60×20 cm stačiakampį (apie 1 cm storio). Dėkite sviestą į tešlos centrą. Sulenkite tešlą į tris dalis kaip verslo laišką. Užtvirtinkite tešlos kraštus.
  4. Pasukite tešlą 90 laipsnių kampu ir iškočiokite 60×20 cm stačiakampį. Sulenkite tešlą į tris dalis kaip verslo laišką. Tešlą apvyniokite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą valandai.
  5. Pakartokite 4 žingsnį dar tris kartus, tarp kiekvieno žingsnio dėkite į šaldytuvą valandai.
  6. Suvyniokite tešlą į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą šiek tiek pakilti 8 valandoms arba per naktį.
  7. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
  8. Įdarui išlydykite šokoladą dubenėlyje, padėtame ant karšto vandens puodo. Mentele paskleiskite šokoladą ant kepimo popieriaus (5 mm storio). Leiskite visiškai sustingti, tada supjaustykite į 5 mm storio juosteles.
  9. Dėkite tešlą ant miltuoto paviršiaus ir iškočiokite apie 3 mm storio stačiakampį.
  10. Padalinkite tešlą į dvi juostas išilgai, tada supjaustykite į nedidelius 12 cm pločio, 15 cm aukščio stačiakampius.
  11. Patepkite stačiakampius plaktu kiaušiniu, dėkite dvi šokolado juosteles (pradžioj ir pabaigoj). Suvyniokite tešlą, dėkite puse žemyn ant kepimo formos. Šiek tiek suplokite ranka. Uždenkite plėvele ir leiskite pakilti, kol tešla padvigubės. Tai turėtų trukti apie 2 valandas.
  12. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Aptepkite bandeles kiaušinio plakiniu (kiaušinį suplakite su žiupsneliu druskos). Kepkite apie 15–20 minučių, kol gražiai paruduos. Atvėsinkite ant grotelių.

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top