Pradinis / Receptai / Slyvų pyragas

Slyvų pyragas

Greitai, lengvai paruošiamas puikaus skonio pyragas. Nebuvo nei per saldu, nei per rūgštu (nuo slyvų). Rudojo cukraus plutelė – kvapnus, kitoniškas ir malonus priedas.

20×20 cm kepimo formai:

1 puodelio (150 g) miltų (1 puodelis – 250 ml)
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
110 g minkšto sviesto
⅓ puodelio baltojo cukraus
pusės citrinos tarkuotos žievelės
⅛ šaukštelio malto muskato
2 didelių kiaušinių
1½ puodelio šviežių slyvų, pjaustytų griežinėliais
¼ puodelio rudojo cukraus

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.

Kitame dubenyje iki purumo išsukite minkštą sviestą, baltąjį cukrų, citrinos žievelę ir muskatą. Muškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakite.

Įmaišykite miltų mišinį. Nepermaišykite tešlos.

Tešlą supilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Ant tešlos išdėliokite slyvas, lengvai įspauskite jas į tešlą. Apibarstykite viršų ruduoju cukrumi.

Kepkite 30–35 minutes arba kol įsmeigus pagaliuką į pyrago centrą jis liks sausas ir švarus.

Iškeptą pyragą bent 15 minučių palikite kepimo formoje, tik tuomet išimkite ir supjaustykite kvadratėliais.

Pastaba. Jei nemėgstate ar neturite rudojo cukraus, galite naudoti ir įprastą baltąjį cukrų.

Slyvas pjausčiau į 8 dalis. Galima pjaustyti, kaip patinka, kad ir į 2 dalis.

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top