Purūs, minkšti, drėgni, labai skanūs šokoladiniai keksiukai su karamele.
½ puodelio (110 g) minkšto sviesto (1 puodelis – 250 ml)
¾ puodelio baltojo cukraus
¼ puodelio rudojo cukraus
1 vidutinio kiaušinio
½ puodelio kakavos
1 puodelio miltų
¼ šaukštelio druskos
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
½ šaukštelio tirpios kavos (nebūtina)
½ šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio kepimo sodos
¾ puodelio pasukų arba kefyro
Nuo ½ skardinės (200 g) iki skardinės (400 g) karamelės (tokios kaip „Rududu“)
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, o keksiukų formą išklokite popierinėmis formelėmis.
Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą, tirpią kavą, druską. Padėkite į šalį.
Dideliame dubenyje iki purumo išsukite kambario temperatūros sviestą su abiejų rūšių cukrumi, įpilkite vanilės, muškite kiaušinį, gerai išmaišykite.
Suberkite sausų produktų mišinį ir šiek tiek pamaišykite. Galiausiai supilkite kefyrą, maišykite tol, kol visi produktai susijungs. Nepermaišykite, antraip keksiukai nebus purūs.
Šaukšteliu į keksiukų tešlą pridėkite karamelės (truputį pasilikite užbaigimui), mentele atsargiai padarykite „zigzagus“, kad karamelė truputį įsimaišytų, bet liktų jos gabaliukų.
Sudėkite tešlą į keksiukų formeles, ant keksiukų viršaus dėkite dar po pusę šaukštelio karamelės.
Kepkite 18–20 minučių (į keksiuko centrą įsmeigtas medinis pagaliukas turi likti švarus ir sausas).