Reikės:
⅔ stiklinės kakavos miltelių
⅔ stiklinės smulkaus cukraus
⅓ stiklinės kokosų drožlių
2 v. š. aliejaus
140 g obuolių tyrės
1 kiaušinio (kambario temperatūros)
2 kiaušinio baltymų (kambario temperatūros)
1 a. š. vanilės ekstrakto
½ stiklinės miltų
½ a. š. kepimo miltelių
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Kepimo popieriumi iškloti 20 cm kvadratinę kepimo formą.
Persijoti kakavos miltelius, įmaišyti kokosų drožles ir cukrų. Kitame dubenyje sumaišyti aliejų, obuolių tyrę, vanilės ekstraktą, kiaušinį ir kiaušinių baltymus ir supilti į kakavos mišinį. Viską išmaišyti. Įsijoti miltus ir kepimo miltelius, išmaišyti.
Tešlą supilti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti apie 20 minučių (įkištas medinis iešmelis turėtų šiek tiek aplipti trupiniais). Ištraukus iš orkaitės palikti formoje 5 minutes, tada išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.