Pradinis / Receptai / Šokoladinis apelsininis tortas

Šokoladinis apelsininis tortas

Reikės:

185 + 125 g sviesto (kambario temperatūros)
1½ stiklinės smulkaus cukraus
3 kiaušinių (kambario temperatūros)
1 stiklinės miltų
1 a. š. kepimo miltelių
⅓ stiklinės + ¼ stiklinės kakavos miltelių
¾ stiklinės rūgpienio
½ stiklinės apelsinų uogienės
1 stiklinės miltelinio cukraus
2 v. š. pieno

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 170 °C. Ištepti riebalais 20 cm skersmens kepimo formą.

Elektriniu plaktuvu išplakti 185 g sviesto su cukrumi iki šviesios, purios masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Įmaišyti persijotus miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius, tuomet supilti rūgpienį. Plakti, kol viskas susimaišys (nepermaišyti).

Supilti tešlą į kepimo formą, išlyginti viršų ir kepti apie 1 val. 5 min. (tikrinti mediniu iešmeliu). Atvėsinti formoje.

Atvėsusį pagrindą perpjauti horizontaliai į 3 lygias dalis. Pertepti apelsinų uogiene.

Dubenyje persijoti miltelinį cukrų ir ¼ stiklinės kakavos. Dėti 125 g sviesto ir pilti pieną. Elektriniu plaktuvu viską gerai išplakti iki kreminės masės. Šokoladinį kremą tolygiai paskleisti ant torto viršaus.

http://medejos.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top