Pradinis / Receptai / Šokoladinis tortas su lazdynų riešutais

Šokoladinis tortas su lazdynų riešutais

20 cm torto formai:

Biskvitams:

180 g minkšto sviesto
330 g cukraus
3 vidutinių kiaušinių
300 g miltų
60 g kakavos
2 šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
3 šaukštų paruoštos stiprios kavos (kavos granulės, ištirpintos karštame vandenyje)
250 ml pieno

Kremui:

400 g kreminio sūrio (tokio kaip „Philadelphia“)
300 ml grietinėlės (bent 35 proc.)
½ indelio (200 g) karamelės (tokios kaip „Rududu“)
100 g kapotų lazdynų riešutų
1 šaukštelio vanilės ekstrakto

Papuošti:

šokoladinio glajaus
100 g pieniško šokolado
30 g sviesto
30 ml pieno

saujelės lazdynų riešutų

Gaminimo eiga:

  1. Miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską sumaišykite ir persijokite kelis kartus.
  2. Pieną sumaišykite su paruošta kava.
  3. Sviestą ir cukrų išplakite iki baltumo. Po vieną muškite kiaušinius, gerai po kiekvieno išplakite. Iš viso plakite ne mažiau kaip 5 minutes.
  4. Į sviesto ir cukraus masę pakaitomis mažomis dalimis įmaišykite pieną ir miltus.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C. Pilkite tešlą į dvi 20 cm skersmens formas, išklotas kepimo popieriumi. Kepkite apie 30–35 minutes (biskvitas iškepęs, jei į jo centrą įsmeigtas medinis pagaliuką lieka sausas ir švarus).
  6. Iškeptą biskvitą atvėsinkite, nupjaukite viršų, kiekvieną biskvitą perpjaukite į dvi dalis.
  7. Lazdynų riešutus stambiai susmulkinkite.
  8. Kreminį sūrį sumaišykite su karamele, vanile ir riešutais. Grietinėlę išplakite iki standumo ir palengva įmaišykite į kremą.
  9. Surinkite tortą. Dėkite vieną biskvitą į torto formą, užtepkite kremo, dėkite kitą biskvitą ir kartokite, kol visi biskvitai bus sutepti. Viršuje turi būti biskvitas.
  10. Dėkite tortą į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriau nakčiai.
  11. Šokoladinį glajų ruoškite taip: ištirpinkite viską dubenyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išmaišykite, leiskite truputį atvėsti ir sutirštėti.
  12. Puoškite šokoladiniu glajumi ir smulkintais lazdynų riešutais.

http://www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top