2½ puodelio miltų (1 puodelis – 250 ml)
½ puodelio kakavos
½ šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio kepimo sodos
1 šaukštelio tirpios kavos
šiek tiek druskos
1 puodelio (220 g) minkšto sviesto
1¾ puodelio cukraus
6 kiaušinių
1 puodelio kefyro
1 puodelio (ar net daugiau) šviežių ar šaldytų aviečių
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Riebalais ištepkite 25 cm skersmens kekso formą su skyle.
Dubenyje išsukite minkštą sviestą ir cukrų, kol masė taps puri. Muškite kiaušinius ir gerai išsukite.
Miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą, druską, tirpios kavos miltelius sumaišykite atskirame dubenyje. Porą šaukštų miltų mišinio berkite į avietes ir lengvai išmaišykite, kad avietės apsiveltų miltais. Likusius miltus berkite į tešlą, šiek tiek pamaišykite.
Į tešlą pilkite kefyrą, maišykite, kol neliks sausų miltų. Berkite uogas, palengva įmaišykite į tešlą.
Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą. Tešlos neturėtų būti daugiau nei ⅔ kepimo formos talpos, kad neišbėgtų per kraštus.
Kepkite apie valandą, ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Ištraukę keksą iš orkaitės palikite 15 minučių atvėsti formoje ir tik tada išimkite.