Pradinis / Receptai / Šokoladinis pyragas su kokosiniais varškės kamuoliukais

Šokoladinis pyragas su kokosiniais varškės kamuoliukais

Puikus šokolado, kokosų ir varškės derinys. Labai skanus, ne per saldu. Varškė suteikia savotiškos švelnios rūgštelės.

24 cm skersmens kepimo formai:

Varškės kamuoliukams:

250 g varškės arba rikotos
50 g kokosų drožlių
50 g cukraus
2 kiaušinio trynių
2 šaukštų krakmolo

Šokoladiniam pyragui:

4 kiaušinių
60 g cukraus
50 g juodojo šokolado
3 šaukštų kakavos
2 šaukštų miltų
2 šaukštų krakmolo
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Šokoladiniam padažui:

120 ml pieno
50 g cukraus
25 g sviesto
100 g juodojo šokolado

Gaminimo eiga:

  1. Varškės kamuoliukams pagaminti sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės. Formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir dėkite į kepimo formą.
  2. Šokoladiniam pyragui šokoladą ištirpinkite dubenyje, pastatytame ant puodo su karštu vandeniu. Kiaušinius, cukrų ir druską išplakite, kol masė padvigubės ir pradės putoti. Įmaišykite ištirpintą šokoladą. Įsijokite miltus, kepimo miltelius, krakmolą, kakavą ir išmaišykite.
  3. Šokoladinę tešlą atsargiai supilkite į formą ant varškės kamuoliukų.
  4. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 30–35 minutes (tikrinkite mediniu pagaliuku).
  5. Šokoladiniam padažui nedideliame puode pakaitinkite pieną, cukrų, sviestą, kol sviestas ištirps, tuomet suberkite smulkintą šokoladą ir maišykite, kol masė taps vienalytė.

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top