Iš nedaug produktų greitai ir paprastai pagaminamas labai sodraus šokolado skonio pyragėlis. Jeigu esate juodojo šokolado mėgėjai, būtinai pabandykite.
Reikės:
150 g sviesto
150 g juodojo šokolado (60–72 proc.)
3 vidutinio dydžio kiaušinių
75 g smulkaus cukraus
25 g miltų
Pabarstyti:
Šiek tiek kakavos
Gaminimo eiga:
Sviestu ištepkite 4 200 ml (arba 5 150 ml) keraminius indelius. Dėkite juos į šaldytuvą ir laikykite jame, kol gaminsite tešlą.
Sviestą ir šokoladą išlydykite garų vonelėje. Palikite atvėsti.
Kiaušinius ir cukrų gerai išplakite plaktuvu (plakite, kol masė patrigubės, pabals ir sutirštės).
Į kiaušinių masę įmaišykite šokoladą. Palengva įmaišykite miltus.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.
Išimkite indelius iš šaldytuvo ir jų vidų apibarstykite kakava.
Indelius pripildykite tešlos (maždaug ⅔ indelio).
Kepkite 12 minučių, kol kraštai iškeps, sutvirtės, o pyragėlio vidurys dar bus skystas.
Palikite pyragėlius minutę pastovėti, tuomet peiliu atsargiai atskirkite kraštus ir išverskite jį ant lėkštės.
Apibarstykite kakava ir iš karto patiekite.