Šokoladinis, riešutinis, sodraus skonio, viliojančio kvapo pyragas. Net pritrūksta žodžių jam apibūdinti. Bet tai tikrai vienas iš skaniausių šokoladinių skanėstų, kuriuos teko ragauti.
310 g maltų sūdytų makadamijų riešutų (naudojau nesūdytus)
310 g juodojo šokolado
1 a. š. su kaupu kakavos miltelių
225 g nesūdyto sviesto
½ stiklinės cukraus
6 didelių kiaušinių (atskirti trynius ir baltymus)
1 a. š. vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Ištepti riebalais ir pabarstyti miltais 20–25 cm skersmens kepimo formą.
Makadamijų riešutus sumalti, bet pasistengti nepermalti, nes išeis makadamijų sviestas. Tuomet į virtuvinį kombainą sudėti šokoladą ir kakavą ir smulkinti apie 30 sekundžių, išėmus sumaišyti su maltais makadamijų riešutais.
Tuomet sudėti sviestą, suberti cukrų ir plakti iki purios šviesios masės. Supilti vanilę ir po vieną nuolat plakant supilti trynius. Į gautą masę įmaišyti šokoladą ir makadamijų riešutus.
Kitame dubenyje kartu su žiupsneliu druskos išplakti baltymus iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į šokolado masę. Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 40–45 minutes (tikrinti mediniu iešmeliu: ištrauktas iš pyrago jis turėtų būti beveik švarus). Pyragą išimti iš formos ir apie 15 minučių vėsinti ant grotelių. Galima patiekti su plakta grietinėle arba ledais.