Pradinis / Receptai / Šokoladinis tortas su avietėmis

Šokoladinis tortas su avietėmis

20 cm skersmens tortui:

Biskvitams:

225 g miltų
50 g kakavos
100 g rudojo cukraus
1 puodelio verdančio vandens (1 puodelis – 250 ml)
125 g minkšto sviesto
150 g baltojo cukraus
2 kiaušinių
1 šaukšto tirpios kavos granulių
½ šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio kepimo sodos
žiupsnelio druskos
2 šaukštelių vanilės ekstrakto

Šokoladiniam kremui:

300 ml grietinėlės (bent 35 proc.)
300 ml graikiško natūralaus jogurto
350 g šviežių ar šaldytų aviečių
4–5 šaukštų miltelinio cukraus
1 šaukštelio vanilės
12 g želatinos + 50 ml vandens ištirpinti

Papuošti:

šiek tiek šviežių aviečių
100 g lydyto šokolado

Gaminimo eiga:

  1. Biskvitui rudąjį cukrų, kakavą, tirpiąją kavą užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite, kad cukrus ištirptų, ir padėkite į šalį.
  2. Plaktuvu iki purumo išplakite baltąjį cukrų su sviestu.
  3. Miltus, kepimo miltelius, sodą, druską sumaišykite atskirame dubenyje.
  4. Nuolat maišydami į sviestą supilkite vanilę, muškite vieną kiaušinį, dėkite šaukštą miltų. Tada muškite antrą kiaušinį.
  5. Beplakdami po truputį berkite miltų mišinį, kol visus įmaišysite. Galiausiai supilkite kavos mišinį, išmaišykite.
  6. Kepimo popieriumi išklokite tris 20 cm apskritas kepimo formas ir lygiai paskirstykite tešlą tarp jų.
  7. Dėkite kepti į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 10–12 minučių (tikrinkite mediniu pagaliuku).
  8. Iškeptus biskvitus išimkite iš orkaitės, palikite 5–10 minučių kepimo formose. Tik tada išimkite, nuplėškite kepimo popierių ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
  9. Kremui želatiną pasiruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės (aš tirpdžiau karštame vandenyje). Grietinėlę išplakite iki standumo, sumaišykite su jogurtu. Dėkite miltelinio cukraus, pilkite vanilės. Kai želatina kiek atvės, įmaišykite ir ją. Galiausiai įmaišykite uogas. Dėkite kremą į šaldytuvą, kad truputį pastingtų (laikiau apie 10–15 minučių).
  10. Formuokite tortą. Į tortinę dėkite vieną biskvitą, tolygiai paskleiskite kremo. Taip formuokite, kol surinksite visą tortą. Viršutinis sluoksnis turėtų būti kremo.
  11. Dėkite tortą į šaldytuvą sustingti. Aš laikiau per naktį.
  12. Šokoladinei tvorelei atkirpkite kepimo popieriaus juostą (šiek tiek aukštesnę nei pats tortas), šokoladą išlydykite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje, supilkite į vienkartinį konditerinį maišelį, nukirpkite galą ir ant kepimo popieriaus šokoladu padarykite norimą piešinį. Palikite, kol šokoladas apstings, pradės darytis matinės spalvos. Apjuoskite tortą, nuimkite kepimo popierių.
  13. Ant torto viršaus išdėliokite avietes ir apliekite likusiu lydytu šokoladu.

http://www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top