6 kiaušinių trynių
5 kiaušinių baltymų
120 g cukraus
žiupsnelio druskos
20 g kakavos
2 šaukštų karšto vandens
140 g miltų
20 g krakmolo
Sirupui:
3 šaukštų vandens
2 šaukštų cukraus
1 šaukšto romo ar likerio
Kremui:
150 g juodojo šokolado
500 ml grietinėlės (bent 35 proc. riebumo)
Gaminimo eiga:
Kremui grietinėlę pakaitinkite iki užvirimo ribos, bet neužvirinkite. Šokoladą sulaužykite ir sudėkite į dubenį, užpilkite karšta grietinėle. Palikite kelioms minutėms pastovėti, o tada išmaišykite, kad ištirptų visas šokoladas. Palikite kambario temperatūroje, kad pravėstų, o tuomet įdėkite į šaldytuvą, kad visiškai atšaltų.
Biskvitams baltymus išplakite su druska ir 70 g cukraus. Padėkite į šalį.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinio trynius su likusiu cukrumi, kol masė pabals (apie 5 min. plakant plaktuvu).
Karštame vandenyje ištirpinkite kakavą.
Miltus, krakmolą įsijokite į trynius. Įmaišykite kartu su ištirpinta kakava.
Palengva, trimis dalimis į tešlą įmaišykite išplaktus baltymus.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros.
Ant kepimo popieriaus nusibrėžkite 20 cm dydžio skritulius arba kepimo popieriumi išklokite kepimo formas.
Padalykite tešlą į 8 dalis (maždaug po pusę puodelio tešlos vienam biskvitui), paskleiskite ant kepimo popieriaus, kepkite 5–8 minutes.
Sirupui vandenį ir cukrų užvirkite, virkite, kol ištirps cukrus. Nuimkite nuo ugnies. Palaukite, kol truputį atvės, įmaišykite romo ar likerio.
Kai jau būsite pasiruošę tortą sluoksniuoti, grietinėlės ir šokolado mišinį išimkite iš šaldytuvo ir gerai išplakite plaktuvu, kol susidarys kreminė masė.
Imkite torto formą ir sluoksniuokite tortą. Dėkite biskvitą, sulaistykite sirupu ir užtepkite kremo, vėl dėkite biskvitą, sulaistykite sirupu, tepkite kremo. Taip sluoksniuokite, kol viską sudėsite. Viršutinis sluoksnis turėtų būti kremo. Dėkite tortą į šaldytuvą nakčiai.
Išimkite tortą iš formos, ant torto viršaus užbarstykite kakavos.