Pradinis / Receptai / Šokoladinis vyniotinis su grietinėle

Šokoladinis vyniotinis su grietinėle

Purus ir minkštutis vyniotinis.

Biskvitui:

4 valg. š. miltų
5 valg. š. maltų migdolų
2 valg. š. kakavos miltelių
4 didelių kiaušinių
žiupsnelio druskos
½ puodelio cukraus (puodelis – 236 ml)
žiupsnelio miltelinio cukraus

Kremui:

250 g kambario temperatūros maskarponės
160 g riebios šaltos grietinėlės
1 valg. š. aguonų
¼ puodelio cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Glaistui:

100 g pieniško šokolado
80 ml riebios grietinėlės
1½ valg. š. sviesto
1½ valg. š. cukraus sirupo

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišome su maltais riešutais ir kakavos milteliais. Į didelį dubenį įmušame du kiaušinius ir du trynius (likusius baltymus pastatome į šaldytuvą), suberiame cukrų ir elektriniu plakikliu dideliu greičiu masę maišome tol, kol padvigubės, bus šviesiai gelsvos spalvos ir labai puri (man prireikė 5 minučių).

Į plakinį patogia mentele įsukame miltų mišinį. Likusius du baltymus standžiai suplakame su žiupsneliu druskos ir įmaišome į tešlą. Viską suverčiame į kepimo popieriumi išklotą plačią skardą (naudojau 39×33cm skardą) ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 170 °C. Kepame apie 15 minučių.

Dar karštą biskvitą viršutiniu jo sluoksniu užverčiame ant švaraus, milteliniu cukrumi pabarstyto kepimo popieriaus lapo. (Apatinį kepimo popierių, ant kurio kepė biskvitas, nulupame.) Susukame biskvitą į vyniotinį (su visu kepimo popieriumi) ir paliekame atvėsti. Per tą laiką pasiruošiame vyniotinio kremą.

Aguonas užplikiname verdančiu vandeniu ir atidedame. Maskarponę išplakame su cukrumi ir vanile. Grietinėlę paplakame, kol gausiai suputoja, sudedame paruoštą maskarponę ir toliau plakame iki purios, standžios masės. Aguonas nupilame, pamalame ir įmaišome į grietinėlės kremą. Padedame šaltai.

Šokoladą sulaužome mažais gabaliukais, užpilame grietinėle, cukraus sirupu ir įdedame šaukštą sviesto. Maišydami ant garų lydome, kol gauname vientisą masę. Ją paliekame atvėsti.

Surenkame vyniotinį. Susuktą atšalusį biskvitą išvyniojame ant stalo. Ant viršaus paskleidžiame ir išlyginame grietinėlės kremą. Atsargiai, lėtai susukame vyniotinį (tik be popieriaus). Apglaistome jau atvėsusiu, sutirštėti spėjusiu šokolado kremu.

Jei šokolado glaistas nespėjo visiškai atvėsti, tai jį ir vyniotinį pastatykite į šaldytuvą. Glaistykite tik tirštu kremu, kad vyniotinis gražiai juo pasidengtų.

http://g-blogas.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top