Pradinis / Receptai / Špinatų keksas

Špinatų keksas

Įdomios išvaizdos, drėgnas, ne itin saldus ir išties skanus keksas, puikiai tinkantis prie kavos. Drėgnas ir minkštas išliko ir kitą dieną.

Reikės:

3 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
200 g šviežių špinatų be kotelių
1 šaukštelio vanilės
¾ stiklinės augalinio aliejaus
2 stiklinių miltų
3 šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
2 šaukštų citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Špinatus nuplaukite, nusausinkite ir nuskabę kotelius sudėkite į smulkintuvą. Supilkite aliejų ir sutrinkite iki tyrės. Kiaušinius suplakite su vanile ir cukrumi  iki purumo, supilkite sultis, špinatų tyrę, išmaišykite.

Berkite sausus produktus: miltus, druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite.

Tešlą supilkite į kepimo formą, pateptą riebalais, ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 40 min. (ar iškepė, tikrinkime mediniu pagaliuku).

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top