Pradinis / Receptai / Spurgos su slyvomis

Spurgos su slyvomis

4 asmenims:

250 g varškės (geriau riebesnė)
1 šaukšto cukraus (jei mėgstate saldžiai, tada dėkite daugiau)
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
3 kiaušinių
150 g miltų
3–4 slyvų
500 ml aliejaus virti
miltelinio cukraus apibarstyti

Gaminimo eiga:

Varškę ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užmaišykite tešlą.

Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

Puode  įkaitinkite aliejų.

Drėgnomis rankomis suformuokite spurgytes į vidų įspaudę po gabaliuką slyvos ir dėkite į įkaitintą aliejų. Virkite aliejuje vis vartydami, kad gražiai apskrustų ir visiškai išvirtų.

Sudėkite išvirusias spurgas ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

Apiberkite milteliniu cukrumi.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top