Reikės:
7 ryžių lapelių („Spring rolls“)
40 g kiniškų makaronų („noodles“)
gabalėlio traškiųjų salotų
gabalėlio agurko
1 morkos
21 nevirtos krevetės
druskos
žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų
Padažui:
4 a. š. sojų padažo
3 a. š. ryžių acto
½ a. š. cukraus
svogūnų laiškų, sezamų sėklų
Gaminimo eiga:
- Makaronus paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės ir gerai nuvarvinkite. Žirklėmis sukarpykite ar peiliu supjaustykite makaronus, kad nebūtų tokie ilgi.
- Krevetes pasūdykite, užberkite aitriųjų paprikų ir apkepkite kelias minutes įkaitintame aliejuje. Atvėsinkite.
- Morką sutarkuokite burokine tarka, šiaudeliais supjaustykite traškiąsias salotas ir agurką.
- Dubenyje sumaišykite makaronus, morką, salotas.
- Imkite ryžių lapelį, pamerkite į vandenį, dėkite ant šlapio rankšluosčio. Maždaug per vidurį uždėkite makaronų mišinio, šalia 3 krevetes, kelias juosteles agurko ir lapelį suvyniokite.
- Mirkykite į paruoštą padažą ir mėgaukitės.
Jei įdaro dėsite mažiau, suktinukų išeis daugiau.