3–4 porcijoms:
600 g vištienos faršo
1 kiaušinio
1 nedidelės cukinijos (~150 g)
1 raudonosios paprikos
pusės a. š. maltos saldžiosios paprikos
1 a. š. džiovintų raudonėlių
3 v. š. maltų džiūvėsėlių
druskos, maltų juodųjų pipirų
100 g šviežių pievagrybių
~1 l vištienos sultinio
100 ml grietinėlės
Gaminimo eiga:
Į dubenį dėkite vištienos faršą, įmuškite kiaušinį, dėkite burokine tarka sutarkuotą cukiniją ir papriką, suberkite maltą papriką, raudonėlius, džiūvėsėlius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
Formuokite norimo dydžio kotletukus, apskrudinkite iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Pievagrybius perpjaukite į 4 dalis ir apskrudinkite stipriai įkaitintoje sausoje keptuvėje nuolat vartydami.
Apkeptus kotletukus ir pievagrybius dėkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir virkite ~20 min.
Pabaigoje įpilkite grietinėlę ir jai užvirus išjunkite ugnį.
Patiekite su mėgstamu garnyru.