300 g miltų
200 g nesūdyto sviesto
1 trynio
žiupsnelio druskos
1½ šaukštelio kepimo miltelių
150 g cukraus
pusės citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir citrinos sultimis iki purumo.
Įmaišyti kiaušinio trynį ir dar paplakti.
Berti miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską gerai išminkyti.
Dėti tešlą į šaldytuvą maždaug valandai.
Iškočioti tešlą ir su norima sausainių formele išspausti sausainius.
Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 200 °C temp. 10–15 minučių.
Sausainius atvėsinti.
Iš cukraus masės (pirktos) iškočioti lakštą, su sausainių formele išspausti skritulius ir su kokteiliniu šiauduku padaryti skylutes.
Uždėti masę ant sausainio ir paspausti.