Pradinis / Receptai / Tarta su grybais, špinatais ir rikota

Tarta su grybais, špinatais ir rikota

Lengva, skani, vegetariška tarta su grybais, špinatais ir rikotos sūriu.

20 cm tartos formai:

trapios tešlos tartos pagrindui (kaip pasigaminti, rasite čia)

Įdarui:

300 g grybų (tokių kaip pievagrybiai ar panašių)
½ indelio (125 g) rikotos sūrio
saujelės šviežių špinatų
200 ml grietinėlės
2 kiaušinių
25 g tarkuoto parmezano
½ svogūno
2 skiltelių česnako
1 šaukšto sviesto
1 šaukšto aliejaus
šiek tiek petražolių
pagal skonį druskos, pipirų

Gaminimo eiga:

  1. Pagaminkite trapią tešlą tartos pagrindui. Arba galite naudoti pirktinę tešlą.
  2. Iškočiokite tešlą į skritulį, didesnį nei tartos forma. Šiam receptui reikia 20 cm tartos formos. Išklokite formą tešla, šakute subadykite tešlos pagrindą. Dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.
  3. Grybus supjaustykite griežinėliais, svogūną ir česnaką susmulkinkite. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejaus, dėkite sviesto, svogūnus, česnaką, grybus ir kepkite apie 5 minutes, kol grybai išskirs daugumą savo skysčių. Palikite atvėsti.
  4. Grietinėlę išplakite su kiaušiniais iki vientisos masės. Gerai pasūdykite ir paskaninkite pipirais.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  6. Tartos formoje tolygiai paskirstykite tarkuotą parmezaną, grybus, susmulkintus špinatus, užpilkite grietinėlės plakiniu, pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Galiausiai ant viršaus paskirstykite rikotą.
  7. Kepkite apie 30 minučių, kol įdaras bus tvirtas ir gražiai apskrudęs. Prieš pjaustydami palikite 10 minučių pastovėti.

Patarimai, pastebėjimai:

Kitąkart į kiaušinių ir grietinėlės plakinį dar įmaišyčiau tarkuoto čederio (apie 50 g).

Taip pat kitąkart rikotą paskirstyčiau mažesniais kiekiais, kad pasiskirstytų tolygiau.

Vietoj grietinėlės galima naudoti ir paprastą grietinę.

http://www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top