Pradinis / Receptai / Tartaletė su vaisiais

Tartaletė su vaisiais

Pagrindui:

100 g sviesto,
5 šaukštų cukraus,
200 g miltų,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
žiupsnelio druskos.

Kremui:

3 kiaušinių trynių,
3 šaukštų cukraus,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 šaukšto bulvių krakmolo,
1 stiklinės pieno,
1 šaukšto sviesto.

Viršui:

1 kivio,
2 mandarinų,
1 kekės vynuogių,
pusės konservuoto persiko,
50 g bespalvės želės,
100 ml vandens.

Gaminimo eiga:

Pagrindui sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.

Kremui trynius išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Pieną užvirinkite ir nuolat maišydami supilkite kiaušinio trynių masę. Visą laiką maišykite, kol masė sutirštės. Nukaiskite nuo ugnies, leiskite šiek tiek pravėsti ir sudėję sviestą išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo indą patepkite riebalais.

Tešlą iškočiokite ir gražiai įtieskite į kepimo indą. Ant tešlos tieskite kepimo popieriaus ir supilkite pupeles, kad kepdama tešla neiškiltų ir gražiai iškeptų. Kepkite 15 min. Tada nuimkite kepimo popierių su pupelėmis ir dar pakepkite 15 min., kad gražiai parustų. Atvėsinkite.

Į tartelės vidų dėkite kremą ir gražiai paskirstykite per visą plotą.

Pasirinktus vaisius nuplaukite / nulupkite ir susmulkinkite pagal norą. Išdėliokite ant kremo viršaus.

Vandenį užvirinkite, suberkite želės miltelius, išmaišykite ir pavirkite dar minutę. Šiek tiek ataušinę su šaukštu gražiai apliekite vaisius ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Pastaba: uogas ir vaisius galite naudoti tokius, kokius mėgstate.

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top