Pradinis / Receptai / Tortas su vyšniomis

Tortas su vyšniomis

Labai skanus šokoladinis tortas su grietinėlės kremu ir vyšniomis.

Biskvitui (20 cm skersmens):

160 g miltų
4 kiaušinių
225 g cukraus
225 g minkšto sviesto
65 g kakavos
1½ šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos

Kremui:

600 ml grietinėlės
3 šaukštų cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
citrinos sulčių ant šaukštelio galiuko

Įdarui:

400 g vyšnių (konservuotų, iš kompoto ar šaldytų)

Sulaistyti:

Brendžio, vyšnių likerio ar sirupo (kompoto)

Papuošti:

100 g juodojo šokolado
100 ml grietinėlės
kelių vyšnių

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C ir pasiruoškite (riebalais patepkite, popieriumi išklokite) dvi 20 cm skersmens kepimo formas.
  2. Visus produktus, skirtus biskvitui, išplakite plaktuvu. Tešlą lygiai padalykite ir supilkite į kepimo formas.
  3. Kepkite biskvitus 22–25 minutes (tikrinkite mediniu iešmeliu).
  4. Kai biskvitai iškeps, išimkite iš orkaitės, palikite 5 minutėms kepimo formose, tada išimkite ir palikite atvėsti ant grotelių.
  5. Kremui išplakite grietinėlę su cukrumi, vanile ir trupučiu citrinos sulčių.
  6. Kiekvieną biskvitą perpjaukite pusiau su aštriu ilgu peiliu.
  7. Biskvitus sulaistykite brendžiu, likeriu ar tiesiog kompotu.
  8. Sutepkite tortą. Ant biskvito tepkite grietinėlės sluoksnį, pabarstykite vyšniomis. Dėkite kitą biskvitą ir kartokite, kol sutepsite visą tortą. Torto viršų ir šonus aptepkite plonu grietinėlės sluoksniu.
  9. Išlydykite šokoladą su grietinėle dubenėlyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu. Palaukite, kol atvės ir pradės tirštėti, ir aptepkite tortą.
  10. Išspauskite plaktos grietinėlės bokštelius ir papuoškite vyšniomis.
  11. Prieš tiekdami tortą palaikykite šaldytuve.

http://www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top