Trapiai tešlai:
2 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
8 v. š. pieno
8 v. š. aliejaus
1 a. š. gesintos sodos
miltų
Kremui:
1 indelio saldinto sutirštinto pieno
200 g sviesto
Papuošti:
šokoladinio glajaus
lazdyno riešutų
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti pieną, aliejų ir sodą. Viską išmaišyti. Po truputį berti miltus, minkyti, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą padalyti į penkias dalis, suformuoti į rutuliukus ir porai valandų sudėti į šaldytuvą.
Išimtą iš šaldytuvo tešlą po vieną rutuliuką sutarkuoti burokine tarka per visą skardą (jei skarda nedidelė, tešlą kepti per tris kartus) ir kepti 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol trupiniai gražiai paruduos.
Saldinto sutirštinto pieno indelį įdėti į puodą, įpilti vandens iki indelio viršaus ir pavirti 30 min. Kai atauš, sumaišyti su išlydytu sviestu.
Iškeptus trupinius smulkiai sulaužyti, sumaišyti su kremu, sudėti į formą ir gerai suspausti. Užpilti šokoladu, apibarstyti lazdyno riešutais (aš vietoje šokolado dėjau smulkintus šokoladinius sausainius, sumaišytus su lydytu sviestu, ir nenusivyliau – skonis puikus).