Pradinis / Receptai / Trupininis pyragas su citrininiu kremu

Trupininis pyragas su citrininiu kremu

20 cm kvadratinei kepimo formai:

Tešlai:

½ puodelio (110 g) šalto sviesto (1 puodelis – 250 ml)
¼ puodelio (50 g) baltojo cukraus
¼ puodelio (50 g) rudojo cukraus
1⅓ puodelio (200 g) miltų
Žiupsnelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 puodelis (85 g) smulkių avižinių dribsnių

Įdarui:

1 skardinė (397 g) saldinto sutirštinto pieno
1½ citrinos sulčių (apie 60 ml)
1 citrinos tarkuotos žievelės
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga:

  1. Riebalais ištepkite ir kepimo popieriumi išklokite 20×20 cm kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  2. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais.
  3. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, abiejų rūšių cukrų, sumaišykite.
  4. Į miltus sudėkite sviestą ir trinkite viską tarp pirštų, kol susidarys trupiniai.
  5. Suberkite avižinius dribsnius, rankomis įmaišykite juos į tešlą.
  6. ⅔ tešlos berkite į skardą, lygiai paskirstykite ir delnu suspauskite pagrindą.
  7. Įdarui sumaišykite saldintą sutirštintą pieną su citrinų sultimis, tarkuota žievele ir vanile.
  8. Supilkite įdarą į kepimo formą.
  9. Ant viršaus tolygiai užbarstykite likusius trupinius.
  10. Kepkite apie 30–40 minučių, kol viršus paruduos, o įdaras bus standus.
  11. Išėmę iš orkaitės, peiliu atskirkite pyrago kraštus nuo formos ir palikite visiškai atvėsti kepimo formoje. Tik tada pjaustykite.

Patarimai, pastebėjimai:

Aš trupininę tešlą dariau rankomis, bet galima dar labiau supaprastinti ir viską smulkinti virtuviniu kombainu ar smulkintuvu.

Smulkūs avižiniai dribsniai – tai košėms skirti greitai paruošiami dribsniai.

Kepiau tol, kol įdaras pasirodė pakankamai tvirtas, o viršus šiek tiek parudavo, – apie 40 minučių.

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top