250 g maskarponės sūrio
300 ml grietinėlės (bent 36 proc.)
50 g cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
250 g (1 pakelis + keli sausainiai) „Damų pirštelių“
1 puodelio apelsinų sulčių
400 g šviežių braškių
200 g šviežių mėlynių arba šilauogių
200 g šviežių aviečių
miltelinio cukraus pabarstyti
Gaminimo eiga:
Maskarponę, cukrų ir vanilę sumaišykite.
Grietinėlę išplakite atskirame dubenyje. Palengva įmaišykite į maskarponę.
Sausainius merkite į apelsinų sultis. Į indą dėkite pirmąjį sausainių sluoksnį, paskleiskite pusę kremo, apibarstykite uogomis.
Dėkite dar vieną sluoksnį pamirkytų sausainių, tepkite likusį kremą, sudėkite uogas.
Tiramisu palaikykite šaldytuve bent 2 valandas.
Prieš tiekdami pabarstykite milteliniu cukrumi.