150 g varškės,
75 g cukraus,
1 kiaušinio,
60 ml aliejaus,
pusantro a. š. kepimo miltelių,
250 g miltų,
žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
100 g migdolų riešutų,
100 g anakardžių riešutų,
3–4 v. š. rudojo cukraus,
pusės a. š. cinamono,
1 kiaušinio,
50 ml grietinėlės,
2 v. š. obuolių arba abrikosų džemo.
Darbo eiga:
Tešla. Kiaušinį išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Plakdami supilame aliejų. Sudedame per sietelį pertrintą varškę ir išmaišome viską iki vientisos masės. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir užminkome tešlą. Tešlą dubenyje uždengiame ir palaikome 15 min.
Įdaras. Riešutus sumalame iki mažų gabaliukų. Kiaušinį lengvai išplakame, įmaišome grietinėlę. Į kiaušinių masę suberiame riešutus, cinamoną, cukrų ir išmaišome.
Iš tešlos iškočiojame maždaug 33×36 cm lakštą. Ant viršaus paskirstome įdarą (paspaudžiame jį, kad sukibtų su tešla). Suvyniojame lakštą į standų volelį. Dedame jį į kepimo popieriumi išklotą skardą, perpjauname išilgai (viršuje palikę 2 cm), ir suvyniojame abi juostas į kaselę. Kepame iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min., kol pynė gražiai paruduoja. Iškepusią dar karštą konditeriniu teptuku aptepame džemu. Leidžiame atvėsti. Skanaus!
P. S. Tešla nemielinė, tad labai greitai padaroma. Ypač skanus iškepa pyrago viršus.