Tešlai:
175 g miltų
175 g minkšto sviesto
175 g cukraus
150 g džiovintų vaisių (razinų, vyšnių ar kt.; jeigu juos itin mėgstate, galite dėti daugiau)
3 kiaušinių
1 šaukštelio maišytų prieskonių (cinamonas, kardamonas ir kt.)
1 šaukštelio kepimo miltelių
tarkuotos 2 citrinų žievelės
tarkuotos 1 apelsino žievelės
Įdarui ir papuošti:
450 g marcipano masės
1 kiaušinio aptepti
2 šaukštų abrikosų džemo
Gaminimo eiga:
Pamatuokite visus produktus ir sudėkite į maišymo indą. Maišykite, kol masė taps vienalytė. 18 cm skersmens gilią kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (patepkite riebalais) ir sukrėskite pusę tešlos, išlyginkite paviršių.
Marcipano masę padalykite į tris lygias dalis. Paimkite trečdalį marcipano masės, iškočiokite iki formos dydžio ir uždėkite ant tešlos, esančios kepimo formoje. Vėliau užpilkite likusia tešla.
Kepkite pyragą 170 °C orkaitėje apie 2 valandas, kol iškils, paruduos ir bus kietas. Jei pyragas ims smarkiai ruduoti, pridenkite jį folija. Iškepusį pyragą išimkite ir palikite atvėsti kepimo formoje.
Kai pyragas visiškai atvės, aptepkite jį šiek tiek pašildytu abrikosu džemu. Iškočiokite dar vieną marcipano dalį, apdenkite pyrago paviršių ir aštriu peiliu padarykite kryžminius pjūvius. Iš likusio marcipano padarykite 11 kamuoliukų.
Patepkite pyrago paviršių plaktu kiaušiniu, išdėliokite kamuoliukus ant pyrago kraštų. Kamuoliukų viršų taip pat šiek tiek patepkite kiaušiniu ir dėkite į karštą orkaitę, kad marcipanas apskrustų. Nepalikite pyrago ilgam, nes marcipanas greitai dega, užteks kelių minučių.