Pradinis / Receptai / Virtuvės šefų receptai: sūriu įdaryta vištiena ir plikytos tešlos pyragaičiai

Virtuvės šefų receptai: sūriu įdaryta vištiena ir plikytos tešlos pyragaičiai

Šį šeštadienį Gian Luca pasiduos žiūrovų ir jį gatvėje sustabdančių praeivių pageidavimams: trumpam pamiršęs savo itališką prigimtį bei profesionalaus virtuvės šefo diplomą, pagamins kažką paprasto, bet ne prasto – sūrio lazdelėmis įdarytą vištienos krūtinėlę grietinėlės padaže, kurios gaminimas užtruks mažiau nei pusvalandį. Tai turėtų pradžiuginti daug dirbančius ir nuolat skubančius žmones.

Ali išliks ištikimas savo prigimčiai ir toliau stebins iš pažiūros sudėtingais, bet visiems įveikiamais receptais. Šį kartą jis pagamins populiariuosius plikytos tešlos pyragaičius, įdarytus šokoladiniu kremu.

Kaip greitai paruošti šeimos pietus ar vakarienę, kaip tinkamai suminkštinti tešlą ir ką daryti, kad kepimo popierius nesibanguotų? Visa tai sužinosite televizijos laidoje „Gardu Gardu“.

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas?

Sūrio lazdelėmis įdaryta vištienos krūtinėlė grietinėlės padaže

·         2 vištienos krūtinėlės puselės

·         4 sūrio lazdelės

·         200 ml grietinėlės

·       1 pakuotė ruošinio vištienai grietinėlės ir žolelių padaže

·         česnako skiltelė

·         200 g ryžių

·         Žiupsnelis druskos

·         Alyvuogių aliejaus kepti

 

 

 

Į verdantį pasūdytą vandenį suberti ryžius ir virti apie 15 min. Peiliu vištienos krūtinėlės puselėse padaryti įpjovas ir į jas įdėti po dvi sūrio lazdeles. Įpjovas užspausti  mediniais dantų krapštukais ir apkepti ant didelės ugnies gerai įkaitintame alyvuogių aliejuje. Į atskirą indą suberti prieskonių pakuotės turinį, užpilti grietinėle ir gerai išmaišyti. Grietinėlės mišiniu užpilti keptuvėje esančią vištieną, sumažinti ugnį ir patroškinti keletą minučių, kol mėsa visiškai iškeps ir sutirštės padažas. Iškepusias vištienos krūtinėlės puseles supjaustyti 1–2 cm storio riekelėmis ir patiekti su virtais ryžiais, užpilti padažu, papuošti šviežiais žalumynais. Skanaus!

Plikytos tešlos pyragaičiai, įdaryti plikytu šokoladiniu kremu

Pyragaičiai:

·         100 ml vandens

·         100 ml pieno

·         1½ a. š. cukraus

·         ⅓ a. š. druskos

·         110 g miltų

·         200 g kiaušinių masės (4 kiaušiniai)

Kremas:

·         250 ml pieno

·         50 ml grietinėlės

·         2 v. š. cukraus

·         2 a. š. kukurūzų krakmolo

·         50 g kiaušinių trynių masės (2 tryniai)

·         30 g sviesto

·         150 g juodojo šokolado

 

 

 

 

Puode kaitinti kartu sumaišytus pieną, vandenį, sviestą, cukrų ir druską, kol užvirs. Tada nukelti nuo ugnies ir suberti miltus. Gerai viską išmaišyti iki vientisos masės. Grąžinti puodą ant ugnies ir dar šiek tiek pakaitinti, kol išgaruos vanduo. Tada masę perdėti į kitą indą ir iš lėto įmaišyti kiaušinius, išmaišyti iki vientisos masės. Jei tešla išeina per kieta, įpilti šiek tiek karšto pieno, kad tešla būtų lengvai drimbanti lyg užuolaida nuo mentelės. Sudėti ją į konditerinį maišelį ir kepimo skardoje suformuoti nedidelius apvalius pyragėlius. Kepti iki 160 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Puode užvirti kartu sumaišytus pieną ir grietinėlę. Atskirame inde sumaišyti cukrų ir kukurūzų krakmolą. Į dar vieną didesnį indą sudėti kiaušinių trynius ir juos ištrinti su cukraus mišiniu iki purios masės. Verdančio pieno šlakeliu nuplikyti kiaušinių trynių masę ir suversti juos į užvirusį pieną, gerai išmaišyti ir grąžinti ant ugnies. Kaitinti, kol masė pradės standėti, ir supilti ją ant smulkinto šokolado. Gerai išmaišyti ir po truputį dėti sviestą bei maišyti, kol sviestas visiškai ištirps. Supilti masę į indą, uždengti maistine plėvele ir atvėsinti šaldytuve. Atvėsusį kremą sudėti į konditerinį maišelį ir juo užpildyti plikytus pyragaičius, prieš tai jų apačioje šaukštelio koteliu padarius skylutes. Skanaus!

 

 

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top