Pradinis / Receptai / Vištienos užtepas

Vištienos užtepas

Reikės:

1 kg vištų ketvirčių
3 morkų
1 svogūno
2 virtų kiaušinių
2 česnako skiltelių
kelių laurų lapų
kelių pipirų grūdelių
pagal skonį druskos
1 šaukšto želatinos

Gaminimo eiga:

Vištieną nuplaukite ir sudėkite į puodą su morkomis, svogūnu, pipirų grūdeliais, laurų lapais, užpilkite vandeniu ir virkite, kol išvirs.

Išvirusią vištieną atvėsinkite, pašalinkite kaulus.

Į trintuvą dėkite vištieną, morkas, išspauskite česnako skilteles, dėkite kiaušinius, berkite druskos ir įpilkite 100–150 ml sultinio. Sutrinkite iki vientisos masės.

100 ml sultinio ištirpinkite želatiną ir supilkite į vištienos masę. Išmaišykite.

Į indelį, kuriame stingdysite užtepėlę, klokite maistinę plėvelę ir sudėkite vištieną, išlyginkite viršų ir dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą sustingti.

http://samciouzrasai.blogspot.com

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top