Pradinis / Receptai / Voveraičių pyragas

Voveraičių pyragas

Tešlai:

90 g sviesto
1 šaukšto aliejaus
3 šaukštų vandens
½ šaukštelio druskos
150 g miltų

Įdarui:

0,5 kg voveraičių (šviežių)
2 šaukštų riebios grietinės
druskos, maltų pipirų
pusės svogūno
1 česnako skiltelės
3 kiaušinių
maždaug 50 g tarkuoto sūrio „Džiugas“
po žiupsnį šviežių krapų, pankolio šakelių ir čiobrelių
aliejaus kepti

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinti iki 210 °C.

Į karščiui atsparų indą (pvz., stiklinį) dėti sviestą, berti druską, pilti vandenį ir aliejų. Indą pašauti į karštą orkaitę maždaug 15 minučių, kol sviestas pradės burbuliuoti (pakraščiai gali šiek tiek paruduoti).

Labai atsargiai išimti iš orkaitės (indas labai karštas!), suberti visus miltus ir labai greitai maišyti, kol tešla susiformuos į vieną gniutulą ir atšoks nuo indo kraštų (kaip gaminant plikytus sausainius). Tešlą dėti ant lentelės ir palikti šiek tiek atvėsti.

Kai jau rankos galės pakęsti karštį, gerai išminkyti iki vienalytės, minkštos tešlos. Pasiruošti 22 cm skersmens kepimo formą ir pirštais bei delnu suformuoti pagrindą iki pat pakraščių. Tešla minkšta, formuojasi nesunkiai, tiesiog reikia „pažaisti“.

Pagrindą kepti penkias minutes. Palikti atvėsti.

Kapotą svogūną ir česnaką pakepinti aliejuje, kol suminkštės, suversti nuvalytas ir nuplautas voveraites. Kepti vos penkias minutes, kad netaptų guminės. Pagardinti druska, pipirais ir grietine.

Atvėsinti. Kiaušinius išplakti ir supilti į grybus. Viską supilti į formą ant tešlos pagrindo, užbarstyti kapotas žoleles ir tarkuotą sūrį.

Kepti 200 °C kaitros orkaitėje apie 20 minučių. Skanus tiek šiltas, ypač su kvapniais šviežiai raugintais agurkėliais, tiek kaip šaltas užkandis.

http://ausrra.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top