Pradinis / Receptai / Vyniotinis su obuoliais

Vyniotinis su obuoliais

Minkštas, purus, ne per saldus vyniotinis su obuoliais. Pats vyniotinis sausokas, bet obuoliai suteikia drėgnumo ir gaivumo. Baltasis šokoladas su citrinos žievele pagyvina skonį, o ir kvepia skaniai

Reikės:

Tešlai:

4 kiaušinių
¾ puodelio (185 ml) miltų (1 puodelis – 250 ml)
½ puodelio (125 ml) cukraus
3–4 obuolių
½ šaukštelio kepimo miltelių
¼ šaukštelio druskos
šiek tiek vanilės ekstrakto

Papuošti:

100 g baltojo šokolado
½ citrinos žievelės
1–2 šaukštų pieno
migdolų drožlių

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  2. Į baltymus berkite druskos ir plakite, kol gerai suputos. Beplakdami po truputį suberkite cukrų. Plakite iki purumo.
  3. Į baltymus supilkite trynius ir dar keletą minučių paplakite.
  4. Miltus, kepimo mitelius sumaišykite. Įsijokite į baltymus ir atsargiai išmaišykite.
  5. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis.
  6. Kepimo formą (33×23 cm) šiek tiek patepkite sviestu, išklokite kepimo popieriumi, pabarstykite miltais ir eilėmis sudėliokite obuolių skilteles palikdami tarpelius tarp jų. Užpilkite tešla.
  7. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 35 minutes.
  8. Išimkite iš orkaitės ir vyniotinį perkelkite ant švaraus rankšluosčio, atsargiai nulupkite popierių.
  9. Pasitelkę rankšluostį suvyniokite vyniotinį pradėdami nuo siauresnės jo dalies. Atvėsinkite.
  10. Šokoladą, pieną, tarkuotą citrinos žievelę dėkite į dubenėlį ir ištirpinkite garų vonelėje (dubenyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu).
  11. Šokolado glajų užpilkite ant vyniotinio ir pabarstykite migdolų drožlėmis.

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top