Pradinis / Renginiai, pramogos / Originalios kalėdinės dovanos – ir skrandžiui, ir širdžiai

Originalios kalėdinės dovanos – ir skrandžiui, ir širdžiai

Neretai kalėdinių dovanų paieška tampa vienu didžiausių iššūkių ruošiantis šventėms. Juk, net ir labai gerai pažįstant žmogų, dažniausiai nebūna lengva nuspręsti, kokia dovana ne tik nudžiugintų akis, bet ir būtų naudinga, o ne nenaudojama gulėtų giliausiame spintos kamputyje. Vienas iš universalių variantų, ką padėti po draugų ar artimųjų eglute, – kokybiški ir mėgstami maisto produktai. Sakote, nuobodu? Padovanokite savo pačių keptą pyragą. Trūksta laiko, o draugų daug? Kepkite amerikietiškąjį šokoladinį pyragą (angl. brownie) iš miltų mišinių – Jungtinėje Karalystėje jis toks populiarus, kad visi mano, jog būtent ši šalis ir yra jo gimtinė, tačiau Lietuvoje jis dar tik pradeda užkariauti visų širdis. Bet apie viską nuo pradžių. Siūlome jums praktiškų ir lengvai suasmeninamų dovanų idėjų. Jų paruošimas bus daugiau pramoga nei rūpestis.

Šiluma arbatos puodelyje

Greičiausiai sunku rasti žmogų, kuris nemėgtų arbatos. O dėžutė mėgstamos, kokybiškos arbatos – neprilygstama dovana. Ši sugesti praktiškai negali, o didelės jos pakuotės užteks tikrai ilgam. Pirkite arbatą, kurią brangus žmogus mėgsta, ar parinkite tą, be kurios dienos neįsivaizduojate jūs, ir galbūt tai taps nauju mėgstamiausiu dovaną gavusiojo gėrimu. Jei norite įteikti įspūdingesnę dovaną, kartu su arbatžolėmis supakuokite ir porą elegantiškų puodukų, nedidelį arbatinuką ar stiklainėlį ekologiško medaus.

Šokoladinė nuotaika

Prabangių šokoladinių saldainių ar tiesiog juodojo šokolado dėžutė – ne tik skani, bet ir stilinga dovana. Saldainių ar šokolado asorti žavioje dėžutėje nusišypsoti privers net ir tuos, kurie nėra dideli saldumynų gerbėjai. Juk kas gali būti geriau už ramią kavos pertraukėlę, pasaldintą brangaus žmogaus įteiktais saldėsiais… Dovanai paįvairinti galite kartu pridėti ir mielų, nuotaiką pakeliančių sentencijų.

Gurmaniškas rinkinys

Puiki dovana draugams, mėgstantiems savaitgalio vakarus leisti prie gurmaniškais užkandžiais nukrauto stalo, – užtepėlių, paštetų, krekerių bei įvairių konservuotų gėrybių rinkinys. Pagalvokite, koks dėkingas jums bus dovaną gavęs žmogus, kai grįždamas namo žinos, jog jo jau laukia kruopščiai atrinktų delikatesų dėžė, o norint jais pasimėgauti nereikės gaišti laiko ir parduotuvėje nagrinėti painių nematytų produktų etikečių. Jei norite išties prabangios dovanos, rinkinį papildykite dar ir stilinga serviravimo lėkšte bei krištolinių taurių rinkiniu.

Šokoladinis šokolado pyragas su šokoladu

Ir tai visai ne sviestas sviestuotas, o saldumynų mėgėjai jums padėkos. Jei norite įteikti gabalėlį šventiškos šilumos, po eglute mylimiems žmonėms padėkite šokoladinį pyragą. Internete gausu įmantriausių receptų, tačiau prieš šventes mažiausiai norisi skirti laiko ieškant kažko įdomaus ir nebandyto. Populiarusis šokoladinis pyragas šiandien Lietuvoje sutinkamas dažniausiai tik kavinėse, bet nesudėtingai galite tokį paruošti ir patys. Šis už Atlanto populiarus desertas jau spėjo užkariauti ir europiečių širdis, o jūsų draugams, mėgstantiems saldumynus, tai bus ne tik puiki dovana, bet ir atradimas, kurį vėliau galės  ruošti ir patys. Per valandą pagaminsite dovanas bent keturiems smaližiams draugams arba vienam dideliam šokolado mėgėjui.

Šiai dovanai Jums reikės:

„Kauno grūdų” miltų mišinio šokoladiniam pyragui (brownie), 40 ml aliejaus ar tirpinto sviesto, 200 ml vandens, didelės saujos smulkių šokolado gabalėlių (pasirinktinai)

  1. Supilkite miltų mišinį į dubenį, įpilkite 200 ml vandens ir 40 ml aliejaus ar tirpinto sviesto.
  2. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tešla turėtų būti blynų tešlos konsistencijos.
  3. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą (naudokite 26 cm skersmens apvalią arba 26×16 cm stačiakampę) ir dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
  4. Kepkite vidurinėje lentynoje 35–40 minučių, kol įkištas medinis pagaliukas neaplips skysta tešla.
  5. Gautas kepinys turėtų būti drėgnas ir sunkus, o krašteliai traškūs, karamelizuoti.
  6. Ypač skanu patiekti su ledais ar karštomis vyšniomis.

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top