Reikės:
- 800 g moliūgo minkštimo
- 175 g miltų
- 397 g saldinto sutirštinto pieno
- 2 kiaušinių
- 100 g sviesto
- 3 valg. šaukštų vandens
- žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišykite su druska, berkite ant medinės lentelės ir viduryje padarykite duobutę. Sudėkite smulkintą kambario temperatūros sviestą ir peilio nugarėle susmulkinkite trupinius. Įmuškite kiaušinio trynį, pilkite vandens ir minkykite tešlą. Suvyniokite gautą tešlą į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
Stambiais kubeliais supjaustytą moliūgo minkštimą suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol suminkštės, o iškepusį sutrinkite elektriniu trintuvu.
Į moliūgų masę sukrėskite saldintą sutirštintą pieną, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Iš atvėsusios tešlos iškočiokite ploną apskritą lakštą. Įtieskite į skardą taip, kad tešla uždengtų jos kraštus. Užtieskite išklotą tešlą kepimo popieriumi, užberkite žirnių, kad ji nepakiltų, ir 10 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Ant iškepusio pagrindo sukrėskite moliūgų masę ir kepkite 45 minutes.
Shutterstock nuotr.