Pradinis / Receptai / Ryžių ir tuno kepsniukai

Ryžių ir tuno kepsniukai

Šiuos kepsniukus pamėgs tiek dideli, tiek maži. Įdomaus skonio, greitai pagaminami ir labai greitai suvalgomi.

Reikės:

200 g virtų ryžių

285 g tuno (naudojau tuną su saulėgrąžų aliejumi)

1 morkos

½ svogūno

½ nedidelės cukinijos

1 didelio kiaušinio

3 šaukštų fermentinio sūrio

2 šaukštų miltų

1 skiltelės česnako

pagal skonį druskos

pagal skonį maltų pipirų

aliejaus kepti

 

Gaminimo eiga:

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite smulkintus svogūnus bei tarkuotą morką. Kai daržovės suminkštės, sudėkite sutarkuotą cukiniją. Pakepinkite daržoves, kol jos suminkštės. Įspauskite česnako skiltelę ir dar pakepinkite kelias sekundes. Atvėsinkite.

Į dubenį sudėkite virtus ir atvėsintus ryžius, nusunktą tuną, kepintas ir atvėsintas daržoves, pilkite lengvai paplaktus kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite tarkuotą sūrį, miltus, druską bei pipirus ir gerai išmaišykite.

Drėgnomis rankomis formuokite kepsnelius (geriau nedidelius) ir apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite kepsnelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps.

Iškepusius kepsniukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.

Patiekite su norimu padažu ir garnyru.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: