Reikės:
300 g šviežių bulvyčių
3 v. š. alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
300 g lašišos filė be odos
3 v. š. baltojo vyno acto
2 a. š. Dižono garstyčių
saujelės laiškinių česnakų
100 g gražgarsčių salotų
Gaminimo eiga:
Švariai nuplautas bulvytes su odele perpjaukite į keturias dalis. Sudėkite į skardą, užpilkite 1 v. š. alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, sumaišykite ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
Išimkite skardą, praskirstykite bulves. Į viduriuką įpilkite šlakelį aliejaus, paskirstykite mentele ir dėkite lašišos filė gabalėlį. Ant viršaus užberkite druskos ir juodųjų pipirų. Bulves šiek tiek pavartykite, kad tolygiai apskrustų. Vėl viską šaukite į orkaitę 10–15 min.
Į dubenį supilkite 2 v. š. alyvuogių aliejaus, actą, sudėkite garstyčias, suberkite druską, juoduosius pipirus, smulkiai supjaustytus česnako laiškus ir gerai išmaišykite. Sudėkite iškepusias bulvytes.
Lašišą šakute išskirstykite įvairiais gabalėliais.
Gražgarstes sudėkite į dubenį kartu su bulvėmis ir išmaišykite. Perdėkite į gražią lėkštę, o ant viršaus uždėkite lašišos gabalėlius.