~100 g migdolų plokštelių
40–50 g miltelinio cukraus arba smulkaus cukraus
40 g kiaušinių baltymų
kelių lašų vanilės esencijos
15 g lydyto sviesto
10 g miltų
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Baltymus plakti, kol atsiras balti burbulai, berti cukrų, įlašinti vanilės esencijos ir maišyti, kol ištirps cukrus. Supilti sviestą, suberti migdolų plokšteles, atsargiai su mentele išmaišyti, užbarstyti miltų ir vėl išmaišyti (originaliame recepte rekomenduojama ~30 min. palaikyti kambario temperatūroje, bet aš nelaikiau).
Kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi ar pateptoje aliejumi, iš gautos masės formuoti norimo dydžio ir formos blynelius. Dėti į orkaitę ir kepti ~15 min., kol gražiai paruduos.