Šiandien blynai yra žinomi visame pasaulyje. Ne paslaptis, jog populiarumo viršūnėje puikuojasi storieji amerikietiški blynai, taip pat ne mažiau pamėgti prancūzų šilko plonumo blyneliai. Blynų rūšių yra daugybė: lankstyti, purūs, saldaus arba pikantiško skonio, stori arba ploni, kurių skonis priklauso nuo įdaro arba tešlos recepto.
Ar esate girdėję, kuo ypatingi Tailande kepami blynai? O gal norėtumėte paragauti žaliųjų blynų? Artėjant Užgavėnėms bus puiki galimybė paįvairinti blynų repertuarą, tad pradėkime kelionę aplink blynų pasaulį!
Tailandietiški „Thai Roti“ blyneliai
Lankantis Tailande ir vaikščiojant vietinėse gatvėse galima užuosti „Thai Roti“ kepamų blynelių kvapą. Savo išvaizda jie šiek tiek primena žinomus „Crepes“ lietinius, tačiau jų gaminimas skiriasi. Tam, kad būtų išgaunamas reikiamas tešlos plonumas, yra minkomi maži tešlos rutuliukai. Jie mėtomi ir kartu yra tempiama tešla. Įdarui naudojami bananai, o ant viršaus pilamas saldintas sutirštintas pienas ir šokoladas.
Spalva ir vitaminais išsiskiriantys avokadų blynai
Blynai, išpopuliarėję dėl žaismingos spalvos, patinka ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems, norintiems palaikyti sveiką gyvenseną. Blynelių spalvai išgauti naudojami natūralūs produktai: avokadas ir savojinis kopūstas.
Pikantiškas kiaušinių blynas su svogūnais
Indijoje blynų ingredientai neapsiriboja tik kiaušiniais, miltais ir pienu. Be įprastų miltų, dar yra naudojami ryžių miltai, lęšių ar net avinžirnių miltai. Indijos virtuvė turi daugybę skonių ir kvapų, todėl egzistuoja apie 20 indiškų blynų receptų. Vienas iš populiariųjų – pikantiškas kiaušinių blynas, patiekiamas kaip pjaustytas pyragas. Patiekalas labai panašus į omletą, yra tik vienas skirtumas, kad visi miltai ir daržovės yra sumaišomi su pienu ir kiaušiniais.
„Ricotta“ blyneliai
,,Ricotta“ blyneliai savo skoniu primena rusų ūkininkų sūrio blynus, mėgstamus vaikų ir suaugusiųjų. Tai rusų blynų tipo patiekalas „Syrniki“, pagamintas iš ūkininko sūrio. Blyno išorė yra auksinės rudos spalvos su nuostabiu sviesto skoniu, o viduje blynas purus ir švelnus. Naudojami kokosų miltai papildo gražią tešlos konsistenciją. Minkšti viduje, auksiniai išorėje!
Japoniško stiliaus blynai
Japonai mūsų tradicinius paprastus blynus, kurie yra daug lankstesni ir plonesni, nusprendė perkelti į kitą lygį ir kepti juos aukštus ir storus. Šiuos blynus galime išsikepti iš įprastų blynams skirtų produktų, tačiau tokio purumo ir lengvumo blynelį išgausite tik apvalioje aukštoje formelėje. Patiekti lėkštėje jie atrodys kaip mažos kempinėlės!
Blynai Lietuvoje laikomi tradiciniu Užgavėnių patiekalu. Artėjant šiai šventei, kiekviena šeimininkė puikiai žino savąjį blynų receptą, tačiau kartais ir jį norisi paįvairinti. Mini blynų iešmeliai lėkštėje – puiki idėja pakelti nuotaikai tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Iškepti daug blynų Užgavėnėms gali tapti rimtu iššūkiu. Siūlome Jums variantą, kuris ne tik padės sutaupyti laiko, bet ir leis nepersivalgyti bei papuoš Užgavėnių stalą.
Jums reikės:
Pakuotės ,,Kauno grūdų“ mišinio blynams arba lietiniams blyneliams
370–450 ml pieno arba vandens
Medinių iešmelių
Bananų, kivių, apelsinų ar kitų sezono metu randamų vaisių
Miltelinio cukraus, šokoladinio ar karamelinio kremo arba klevų sirupo blynams pagardinti
Blynų iešmelių receptas puikiai tiks ir vasaros sezoną – bus galima puošti šviežiomis braškėmis, šilauogėmis ar kitomis uogomis.